Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 11:03
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Пятница, 14 декабря 2012

Коментар по акції: Харцизький трубний завод

КІНТО
Рекомендация: HRTR, Харцизький трубний завод, аздержать

На часовому інтервалі в один рік акції Харцизького трубного заводу мали низхідну лінію тренду. Річна доходність склала «-35%», тоді як індекс УБ впав майже на 40%.

Тоді як на початку року інвестиції в акції заводу мали перевагу порівняно з інвестиціями в  індекс, то на сьогодні ситуація змінилась. Тоді ми говорили про високу дивідендну доходність, а саме за результатами 2011 року вона склала 0,28 грн. на одну акцію (~24%). Зважаючи на слабке завантаження виробничих потужностей Харцизького заводу починаючи з другого кварталу поточного року, очікувати на високий рівень дивідендних виплат не варто. Так, за результатами першого півріччя завод отримав чистий прибуток близько 234 млн. грн., у другому півріччі цей показник буде як мінімум вдвічі меншим. Тому, і розмір дивідендів буде меншим порівняно з минулорічними показниками. З урахуванням з одного боку перепроданості українського ринку акцій, а з іншого – слабку ліквідність акцій Харцизького трубного заводу, чаша терезів переважує у бік першого.

З останніх новин по емітенту можна відзначити лише щомісячну інформацію по обсягах виробництва труб великого діаметру. Харцизький трубний завод виготовив у листопаді 24,2 тис. тонн сталевих труб, що на 12% та на 59% менше порівняно з жовтнем 2012 та з листопадом 2011-го років відповідно. За 11 міс. 2012 р. завод виготовив 378 тис. тонн труб (-33% р/р). В цілому в трубній підгалузі України випуск труб у період з січня по листопад 2012 року зменшився на 7%, до 1 914 млн. тонн, в тому числі у листопаді вироблено 143 тис. тонн сталевих труб.

Таким чином, ситуація в галузі не змінилась порівняно з місяцями раніше. 2012 рік – не можна назвати роком Харцизького трубного заводу. Середньомісячний обсяг виробництва заводу у 2012 році складає 34 тис. тонн сталевих ТВД, що не є характерним для успішного року Харцизького заводу.

Згідно наших прогнозів фінансових результатів Харцизького трубного заводу на 2012 рік та поточної ринкової ціни отримаємо наступні ринкові мультиплікатори: EV/S = 0,47; EV/EBITDA = 3,6; P/E = 5,1; EV/тонну = $600 на тонну.

Отже, на наш погляд, зараз не час купувати акції емітенту не тільки зі слабкою ліквідністю, а й з гіршими ніж роком раніше виробничо-фінансовими показниками.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду