Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 19.04.2024 11:55
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 23 мая 2012

Коментар по акціях ЕК «Західенерго»

КІНТО
Рекомендация: ZAEN, Західенерго, аздержать

Акції Західенерго є малоліквідними порівняно з іншими енергогенеруючими компаніями. За останні півроку обсяг торгів за акціями склав всього 2,3 млн. грн. Зважаючи на відсутність ліквідності на вітчизняному фондовому ринку, акції з малим free-float мало уваги привертають в інвесторів. Гравцями ринку не беруться до уваги корпоративні новини емітентів, це можна спостерігати і по акціях Західенерго. Ціна акцій емітента на сьогодні знизилась до 125 грн. за акцію (-60% порівняно з ціною приватизації), з початку року знизившись на 52% (індекс УБ втратив 24%). Акції продемонстрували гіршу динаміку серед компаній сектору.

Енергетична компанія має довгоочікуваного інвестора – холдинг «ДТЕК». На сьогоднішній день вже залучені кредитні кошти у розмірі 2,3 млрд. грн. для реконструкції п’яти енергоблоків Західенерго. Модернізація та реконструкція обладнання дозволяє не тільки збільшити потужність енергоблоків, але і покращити їх техніко-економічні показники.

Теплові електростанції продовжують нарощувати обсяги виробництва електроенергії більшими темпами, ніж в цілому загальнодержавний темп росту виробництва е/е. Виробництво електроенергії в Об'єднаній енергосистемі України у першому кварталі збільшилось на 3,6% – до 55,4 млрд. кВт/год., порівняно з аналогічним періодом минулого року, в тому числі ТЕС виробили 21,9 млрд. кВт/год. е/е (+10%). Загалом Україна планує в 2012 році збільшити виробництво електроенергії на 3,25% р/р, до 200,2 млрд. кВт/год. При цьому, Західенерго збільшила свої обсяги виробництва продукції за перші три місяці року на 30%, до 4,522 млрд. кВт/год. Саме Західенерго і Центренерго (+40%) є лідерами за темпами зростання обсягів виробництва е/е.

Крім того, з кожним місяцем 2012 року тарифи на електроенергію, що продана в ОРЕ, розрахованих ДП «Енергоринок» для ТЕС НАК «ЕКУ» зростають. Вже у квітні тариф на е/е вироблену Західенерго досяг 739 грн. за 1 МВт/год, що більше на 38% порівняно з січнем цього року та на 27% – порівняно з квітнем минулого року. Тарифи для Західенерго є найвищими серед інших генеруючих компаній.

Прогнозна оптова ринкова ціна на електроенергію на ОРЕ України на травень 2012 року встановлена на рівні 679,39 грн. за
1 МВт/год, що на 14% більше порівняно з аналогічним періодом минулого року та на 9,5% – порівняно з груднем 2011-го.

Крім того, уряд дозволив експортерам купувати на ринку електроенергію без компенсаційних сертифікатів. Тепер ціна для промислових споживачів зросте на 1–2%, проте нова схема експорту дозволить зберегти стабільність економіки країни. Це також матиме позитивний вплив на фінансові результати ЕК «Західенерго» у другому-третьому кварталах цього року.

Але навіть усі ці позитивні фактори не можуть стати рушійною силою для ціни акцій Західенерго, зважаючи на слабку ліквідність як окремо цінних паперів емітенту, так і в цілому вітчизняного фондового ринку. Тому ми лишаємо свою рекомендацію «тримати».



Другие рекомендации по инструменту
5 апреля 2012
"АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий
28 ноября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Алексей Андрейченко
21 ноября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий
18 октября 2011
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Станислав Зеленецкий


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду