Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Неділя, 28.04.2024 17:26
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Вторник, 19 июня 2012

Коментар по акціях ЕК «Центренерго»

КІНТО
Рекомендация: CEEN, Центренерго, азпокупать

Протягом останнього часу акції ЕК «Центренерго» демонструють хорошу доходність, зокрема вони стали лідерами за доходністю серед акцій енергогенеруючих компаній за останній місяць, показавши доходність на рівні -9% та переграли індекс УБ, який впав на 17%. На тримісячному інтервалі акції емітенту дещо поступаються Дніпроенерго, але все ще виглядають краще ринку. Минулого тижня акції Центренерго переписали свій трьохрічний мінімум – 4,16 грн. за акцію, і, відштовхнувшись від нього, помалу збільшують свої котирування.

В цей же час цінні папери Центренерго мають найбільшу ліквідність на ринку заявок Української біржі і є фаворитами у основної маси інвесторів. Окрім того, що в галузі відбуваються позитивні зрушення, темою Центренерго є приватизація державної частки статутного капіталу компанії, яка очікується вже у 2012 році. Згідно наказу ФДМУ у серпні 2012 року мають бути оголошені конкурси з продажу двох генераторів: Центренерго (55,3%) та Донбасенерго (60,8%). Від приходу нового інвестора ринок очікує не тільки реконструкції та модернізації існуючих потужностей енергокомпаній, але й якісної зміни фінансових результатів компаній.

За результатами першого кварталу Центренерго отримала чисті збитки на рівні 174 млн. грн. У звітності генеруючих компаній присутній сезонний фактор, тому орієнтуватись на ці дані неможна. Ми очікуємо, що компанія покращить свої показники прибутковості у 2-3 кварталах 2012 року порівняно з аналогічним періодом минулого року. Цьому сприятиме і збільшення обсягів виробництва електроенергії Центренерго, і зростання тарифів.

Зокрема у квітні цього року тарифи на електроенергію вироблену Центренерго зросли на 19,6% порівняно з квітнем 2011-го. А за результатами чотирьох місяців обсяги виробництва електроенергії на станціях Центренерго склали 6 233 млн. кВт/г. (+35%,
4 міс. 2012/4 міс. 2011)
. В цей же час виробництво електроенергії енергетичними компаніями та ТЕС НАК «ЕКУ» збільшилось на 6% порівняно з показниками минулого року.

Враховуючи всі вищевказані фактори, наша рекомендація по акціях Центренерго залишається «купувати».


Другие рекомендации по инструменту
8 февраля 2012
Коммерсант, № 18 от 08.02.2012
2 декабря 2011
ИК ИФГ КАПИТАЛ, Сидоров Алексей


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду