Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 25.04.2024 05:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 24 сентября 2012

Коментар по акції: ХК «Луганськтепловоз»

КІНТО
Рекомендация: LTPL, Луганськтепловоз, азпродавать

Динаміка ціни акції ХК «Луганськтепловоз» протягом останнього місяця та тижня торгів була гіршою за динаміку індексу УБ на 4 в.п. та 11 в.п. відповідно. За три місяці негативний розрив складає 27 в.п. На сьогодні з початку торгів у поточному році динаміка ціни акції відхиляється від динаміки  індексу УБ не більше ніж на 1 в.п.

Позитивною новиною хоч і з короткостроковим періодом впливу є намір підприємства поставити РЖД 250 секцій тепловозів 2ТЕ116УД та 2ТЕ116У. План з поставки виглядає занадто амбітним зважаючи на очевидно максимальний рівень щомісячного виробництва на рівні 14-15 секцій, що в перерахунку на рік означає можливість виготовити всього 168-180 секцій. Однак, ця новина гарантує високий рівень завантаженості виробничих потужностей підприємства і в 2013р.

Більш цікавою та впливовою новиною є динаміка зростання обсягів виробництва в грошовому виразі, що за 8 міс. 2012р. порівняно з аналогічним періодом минулого року зросла на 4% до більш ніж 1 млрд. грн.  Новина є негативною для акцій підприємства, зважаючи на те, що обсяг виробництва в натуральному виразі за розглянутий період зріс на 38%. Замість очікуваного обсягу реалізації 2012р. на рівні 2 млрд. 144 млн. грн. ХК «Луганськтепловоз» ймовірно «відобразить» близько 1,6 млрд. грн., що означатиме застосування компанією суттєвого дисконту до очікуваної ціни  реалізації продукції та відповідно отримання нижчих за очікувані фінансових результатів діяльності. Варто також звернути увагу на те, що в 2013р. при щомісячному виробництві 14 секцій (стабільно високий рівень виробництва на який компанія вийшла з квітня 2012р.) та оцінки їх вартості на ціновому рівні серпня 2012р. компанія реалізує продукції орієнтовно на рівні чистого доходу поточного року.

Акції компанії наразі торгуються за трейлінговим EV/EBITDA = 3,1, що у поточних кон’юнктурних умовах українського фондового ринку не дає акції компанії відносної переваги при інвестуванні. Зважаючи на можливу слабку динаміку зростання фінансових результатів компанії попри рекордне завантаження виробничих потужностей підприємства і позитивну динаміку зростання обсягів виробництва, а також враховуючи той факт, що акція має нижчий ніж в середньому по ринку потенціал зростання на інтервалі 12 місяців рекомендуємо продавати акції ХК «Луганськтепловоз».

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту
3 февраля 2012
Коммерсант, № 15 от 03.02.2012


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду