Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 02.05.2024 01:10
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Понедельник, 20 февраля 2012

Коментар по акціях ВАТ «Луганськтепловоз»

КІНТО
Рекомендация: LTPL, Луганськтепловоз, азпокупать

Протягом останнього місяця акції ВАТ «Луганськтепловоз» знизилися в ціні на 4,4%, показавши найгірший результат серед двадцятки ліквідних позицій на ринку заявок УБ. Знову ж таки, негативну динаміку цінних паперів компанії ми пов’язуємо з їх високою інертністю, внаслідок низької зацікавленості інвесторів та мізерних торгових об’ємів, що за даний період склав 0,36 млн. грн, тоді як 2 роки тому цей показник досягав 30 млн. грн. Отже, протягом місяця індекс УБ продемонстрував доходність +4,9%, а зростання окремих акцій досягало 15% (Мотор-Січ, Північний ГЗК) або навіть 35% (Стахановський вагонобудівний завод), тому на їх фоні результат луганського підприємства розчаровує.

Додають оптимізму позитивні фінансові результати підприємства за 3 квартал 2011 року. Вперше за довгий період компанія демонструє значний чистий дохід, EBITDA та прибуток. Відповідно рентабельність EBITDA підприємства склала 11,5%. Варто зазначити, що 3 квартал був найвдалішим з точки зору виробничих показників, адже на цей час припав пік поставок у Монголію і загалом було здійснено випуск 36 секцій тепловозів та 4 секцій електровозів. Вже у 4 кварталі виробництво почало знижуватися і загалом вироблено 28 секцій тепловозів; за січень випуск склав лише 6 секцій. Хоча розраховувати на гарні доходи у 4 кварталі не варто.

Цікаво буде поглянути на річну звітність компанії та її політику по відношенню до трансферту. Проте за будь-яких обставин, прибуток за 3 квартал є першим позитивним дзвіночком, що в майбутньому може змінити відношення ринку до акції. Нагадаємо, що нещодавно керівництво Луганськтепловозу заявило про наявність замовлень на 2012 рік на суму 2,4 млрд. грн. (+50% рік до року), і якщо даним доходам будуть відповідати продемонстровані рентабельності (а це потенційно понад 250 млн. грн. річного прибутку та P/E 2 з сьогоднішніх рівнів), існують високі шанси демонстрації акцією випереджаючої динаміки відносно ринку. Безумовно, ризики, про котрі йшла мова в минулому огляді, залишаються, проте за нинішніх рівнів ми продовжуємо рекомендувати купувати акції Луганськтепловозу.


Другие рекомендации по инструменту
3 февраля 2012
Коммерсант, № 15 от 03.02.2012


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду