Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 11:02
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 14 декабря 2012

Коментар по акції: Харцизький трубний завод

КІНТО
Рекомендация: HRTR, Харцизький трубний завод, аздержать

На часовому інтервалі в один рік акції Харцизького трубного заводу мали низхідну лінію тренду. Річна доходність склала «-35%», тоді як індекс УБ впав майже на 40%.

Тоді як на початку року інвестиції в акції заводу мали перевагу порівняно з інвестиціями в  індекс, то на сьогодні ситуація змінилась. Тоді ми говорили про високу дивідендну доходність, а саме за результатами 2011 року вона склала 0,28 грн. на одну акцію (~24%). Зважаючи на слабке завантаження виробничих потужностей Харцизького заводу починаючи з другого кварталу поточного року, очікувати на високий рівень дивідендних виплат не варто. Так, за результатами першого півріччя завод отримав чистий прибуток близько 234 млн. грн., у другому півріччі цей показник буде як мінімум вдвічі меншим. Тому, і розмір дивідендів буде меншим порівняно з минулорічними показниками. З урахуванням з одного боку перепроданості українського ринку акцій, а з іншого – слабку ліквідність акцій Харцизького трубного заводу, чаша терезів переважує у бік першого.

З останніх новин по емітенту можна відзначити лише щомісячну інформацію по обсягах виробництва труб великого діаметру. Харцизький трубний завод виготовив у листопаді 24,2 тис. тонн сталевих труб, що на 12% та на 59% менше порівняно з жовтнем 2012 та з листопадом 2011-го років відповідно. За 11 міс. 2012 р. завод виготовив 378 тис. тонн труб (-33% р/р). В цілому в трубній підгалузі України випуск труб у період з січня по листопад 2012 року зменшився на 7%, до 1 914 млн. тонн, в тому числі у листопаді вироблено 143 тис. тонн сталевих труб.

Таким чином, ситуація в галузі не змінилась порівняно з місяцями раніше. 2012 рік – не можна назвати роком Харцизького трубного заводу. Середньомісячний обсяг виробництва заводу у 2012 році складає 34 тис. тонн сталевих ТВД, що не є характерним для успішного року Харцизького заводу.

Згідно наших прогнозів фінансових результатів Харцизького трубного заводу на 2012 рік та поточної ринкової ціни отримаємо наступні ринкові мультиплікатори: EV/S = 0,47; EV/EBITDA = 3,6; P/E = 5,1; EV/тонну = $600 на тонну.

Отже, на наш погляд, зараз не час купувати акції емітенту не тільки зі слабкою ліквідністю, а й з гіршими ніж роком раніше виробничо-фінансовими показниками.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду