Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Четвер, 18.04.2024 12:11
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Пятница, 13 января 2012

Коментар по акції Укртелеком

КІНТО
Рекомендация: UTLM, Укртелеком, аздержать

З часу написання останнього огляду місяць тому, акції Укртелекому знизилися на 5,5% при загальному падінні індексу УБ на 7,8%. Насправді ж за даний проміжок часу не трапилося жодних знакових подій, але це дає нам можливість коротко підбити підсумки року, що минув.

Отже, протягом 2011 року Укртелеком показав абсолютно найкращу доходність з-поміж 18 найбільш ліквідних акцій на ринку заявок Української біржі (-17,7% проти -41,3% індексу УБ). Це викликано, передусім, проведенням довгоочікуваної приватизації компанії весною цього року і відповідними очікуваннями інвесторів щодо реструктуризації бізнесу Укртелекому. Тим не менше, ніяких рішучих кроків з боку власників не було здійснено за виключенням сприяння підняттю тарифів на фіксований зв'язок на 35% та озвучених намірів продати бізнес мобільного зв’язку UTEL. Як виявилося, перша подія не мала вирішального значення для фінансового стану компанії, хоча в сукупності з поступовим скороченням витратної частини, це допомогло вийти на найвищий рівень рентабельності EBITDA за останні 8 кварталів та показати перші формальні прибутки після послідовно збиткових 4-х кварталів. Другий фактор поки що додає невизначеності через низьку прозорість оформлення угоди.

Отже, сьогодні акції Укртелекому торгуються на 30% нижче від свого річного максимуму, що є найбільшим показником на ринку (50% для індексу УБ). Це, так само як і річна динаміка, викликає певні запитання стосовно перекупленості цінних паперів компанії. Власне, технічно так і є, але тим не менше, ми вважаємо, що теперішня премія до ринку може бути обґрунтованою. Це пов’язано з декількома факторами: очікуванням продажу UTEL на початку 2012 року, що стане відправною точкою для формування довгострокового відношення ринку до акції; наявністю на ринку стратегічного інвестора; наявність умовно «справедливої ціни» Укртелекому, якою є ціна приватизації компанії (~61 коп.).

Продаж UTEL є чи не єдиним фактором, який може серйозно вплинути на ціну акцій Укртелекому в наступному році. Зміни фінансового стану компанії відбуваються повільно і в даній ситуації не видно можливостей їх швидкого покращення, саме тому вплив фінансів на рух акції буде дуже незначним. Відповідно, від цього і треба відштовхуватися, розглядаючи акцію на купівлю чи продаж. У разі, якщо угода по реалізації UTEL відбудеться прозоро та успішно (>$250 млн.) це може стати спекулятивним драйвером для зростання акції і в такому випадку її необхідно оперативно докуповувати. Є і протилежний варіант – це мізерна ціна продажу оператора та, як наслідок, втрата будь-яких обґрунтованих ідей для зростання акції у коротко- та середньостроковій перспективі.

Зважаючи на поточну технічну картину, ми вважаємо недоцільним проводити будь-які вагомі угоди з акціями Укртелекому до появи детальнішої інформації стосовно конкурсу з продажу UTEL та рекомендуємо тримати їх.

Другие рекомендации по инструменту
17 февраля 2012
ИФК "АРТ КАПИТАЛ", Андрей Патиота
31 января 2012
Аналитический департамент SORTIS
Коммерсант, № 12 от 31.01.2012
24 января 2012
"АРТ КАПИТАЛ", Андрей Патиота


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду