Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 08:13
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Четверг, 10 мая 2012

Коментар по акціях Інтерпайп «Нижньодніпровський трубопрокатний завод»

КІНТО

З часу нашого попереднього коментаря по акціях Інтерпайп «Нижньодніпровського трубопрокатного заводу» пройшло два місяці, та ситуація практично не змінилась. Зважаючи на нинішню кон’юнктуру фондового ринку України (слабка активність, відсутність ліквідності), акції емітенту можна назвати неліквідними. Обсяги торгів цінними паперами заводу – одного з лідерів вітчизняної трубної галузі, а крім того, і третього за розмірами по виробництву суцільнокатаних залізничних коліс у світі – з початку року ледве досягають 300 тис. грн. (без урахування угод РЕПО). Ціна акцій Нижньодніпровського ТЗ знизилась вже до 2,055 грн. – історичний мінімум котирувань.

Згідно інформації з річних зборів акціонерів Нижньодніпровського ТЗ, у 2011 році завод дещо недовиконав план з виробництва: труб – план виконано на 93,2%; залізничних коліс – на 89,5%; при цьому збільшивши річне виробництво трубно-колісної продукції на 11% (р/р). У 2012 році керівництво запланувало виробити 651,5 тис. тонн продукції (+13%, р/р), в тому числі труб – 437,2 тис. тонн (+8%, р/р); коліс і бандажів – 214,3 тис. тонн (+25%). Враховуючи те, що залізничні колеса мають більшу додану вартість, аніж безшовні труби, слід очікувати покращення прибутковості роботи заводу в цьому році.

В цілому за чотири місяці 2012 року Нижньодніпровський трубопрокатний виготовив 142,2 тис. тонн труб та близько 65 тис. тонн залізничних коліс і бандажів, що відповідає збільшенню обсягів на 7,0% та 0% відповідно, порівняно з аналогічним періодом минулого року.

Першочергово у 2012 році планується освоїти  виробництво продукції з безперервнолитої заготовки (у другому півріччі 2011 року для цього вже був розроблений проект). Це є ще одним позитивним фактором, який дозволить збільшити рентабельність роботи заводу. Звісно, в цьому році вплив буде невеликим (близько +0,5% до рентабельності), у зв’язку з тим, що у 2012 році Дніпросталь тільки виходить на виробничі потужності, а собівартість металу ще не досягла оптимального рівня.

Окрім того, у минулому році керівництву заводу вдалось зменшити витрати металу у виробництві на 0,4%; знизити брак продукції на 19% (в основному за рахунок мартенівського цеху); збільшити продуктивність праці на 7,2%. Організація ефективної виробничо-господарської діяльності товариства, спрямована на зниження витрат і максимізацію прибутку, продовжиться і в 2012 році.

Вищевказані фактори позитивно вплинуть на фінансові результати роботи Нижньодніпровського ТЗ, тому можна очікувати покращення активності в акціях емітенту. Але для інвесторів спершу необхідно побачити фактичне покращення справ у групі «Інтерпайп». Рекомендація – тримати.




Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду