Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Вівторок, 23.04.2024 19:22
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Понедельник, 17 сентября 2012

Коментар по акції: Нижньодніпровський ТЗ

КІНТО

Акції Нижньодніпровського трубопрокатного заводу групи «Iнтерпайп» на сьогодні котуються на рівні 1,45-2,08 грн. за 1 акцію. Такий дуже низький діапазон цін акцій (історичний мінімум) можна назвати умовним оскільки угод практично немає протягом року. Незважаючи на слабку активність інвесторів в цьому емітенті, ми вважаємо, що підприємство має хороші перспективи і при кращій кон’юнктурі фондового ринку зможе відновити свої втрачені позиції серед «голубих фішок». Для цього є низка драйверів:

По-перше, збільшення завантаженості потужностей заводу. Так, обсяги виробництва на Нижньодніпровському трубопрокатному заводі за 8 місяців поточного року склали 294 тис. тонн сталевих труб (у серпні – 39,5 тис. тонн, що на 9% більше порівняно з липнем) та близько 135 тис. тонн залізничних коліс, що на 7% та на 3% більше порівняно з минулорічними показниками. При цьому, загальнодержавне виробництва сталевих труб за цей період зменшилось на 5%. Таким чином, завод практично виходить на свої річні планові виробничі показники: темпи зростання +8% р/р.

По-друге, розширення географії поставок сталевих труб та залізних коліс, зокрема – Північна Америка.

По-третє, покращення прибутковості роботи заводу, як за рахунок введення в експлуатацію електросталеплавильного комплексу так і за рахунок покращення ефективності діяльності підприємства  (зменшення витрат металу, зниження браку, збільшення продуктивності праці). Запуск «Дніпросталі» дозволить значно зменшити собівартість. Очікується позитивний результат у 2012 році.

По-четверте, після проведення реструктуризації банківських кредитів відсоткова ставка по кредитах українських банків знизилась на 2% а термін погашення кредитів збільшився на 4 роки.

Крім того, нещодавно Iнтерпайп НТЗ пройшов аудит готових залізничних коліс (бренд KLW) в рамках поставок для Deutsche Bahn. В минулому році завод отримав сертифікати на механічно-оброблені колеса різних конструкцій, що дозволило отримати контракт на поставку 1 тис. штук чистових залізничних коліс для вантажного транспорту залізничних доріг Deutsche Bahn. Раніше завод відправляв лише попередньо оброблені колеса, які проходили кінцеву механічну обробку в країнах Західної Європи. Нині 60% вироблених заводом коліс експортується, успішний аудит дозволить поставляти колеса під брендом KLW не лише Німеччині, а в цілому до Європи, тим самим збільшивши обсяги виробництва коліс на заводі. А зростання продажів продукції з більшою доданою вартістю додасть заводу і рентабельності.

Також, ЄС знизив антидемпінгове мито на імпорт з України безшовних труб виробництва заводів групи «Iнтерпайп» з 17,7% до 13,8%, тим самим збільшивши конкурентоспроможність компанії в регіоні.

Таким чином, емітента оточують позитивні новини, але довіра інвесторів невідчутна із-за слабкої активності українського фондового ринку в цілому. Рекомендація – тримати.

·  сайт "КІНТО"

·  тел. (044) 390-57-60

Другие рекомендации по инструменту


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду