Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
П'ятниця, 26.04.2024 19:30
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналитика и новости рынка

Среда, 11 января 2012

Коментар по акціях "Укрсоцбанку"

КІНТО
Рекомендация: USCB, Укрсоцбанк, азпокупать

На момент нашого минулого огляду (21.11.2011) акція Укрсоцбанку коштувала приблизно 0,18 грн. Тоді ми рекомендували утримуватися від її купівлі з огляду на ризики, що наростали в акціях. Сьогодні акції банку коштують майже стільки ж – 0,175 грн., однак баланс ризик/дохідність вже змістився на бік дохідності.

По-перше, відбулася певна стабілізація у Європі. Боргова та банківська кризи перестали швидко поглиблюватися. Чималу роль у цьому зіграв саміт 9 грудня та політика ЄЦБ. Саміт запевнив ринки, що Європа йтиме шляхом фіскального зближення, хоча повільно, проте йтиме. А ЄЦБ черговий раз знизив ставку, продовжив викупати облігації PIIGS та надав банкам майже необмежений доступ до ліквідності.

По-друге, вперше з 2008 року банківська система в Україні два місяці поспіль (у жовтні-листопаді) показувала позитивний фінансовий результат. Це може означати, що у 2012 році банки нарешті вийдуть на прибуток.

По-третє, НБУ відійшов від жорсткої політики стримування гривневої ліквідності, внаслідок чого ситуація на міжбанківському ринку значно покращилася, і ризик ліквідності для банків знизився.

У той же час позитивні тенденції наштовхуються на ряд обмежень. Зокрема, наприкінці року відбулося суттєве зниження золотовалютних резервів НБУ (на $6,4 млрд. за вересень-грудень), що підвищує девальваційні ризики для банків. Ці ризики мають усі шанси посилитися до кінця року. Крім того, незважаючи на покращення фінансів сектору, Укрсоцбанк необов’язково покаже великий прибуток у 2012 році, оскільки його резерви під погані кредити залишаються недостатніми і потребують додаткових відрахувань. Ми оцінюємо прибуток банку у 60-70 млн. грн. за національними стандартами у 2012 році. Також, слід враховувати те, що настрої інвесторів на зовнішніх ринках залишаються мінливими, і декілька негативних новин з Європи здатні нівелювати оптимістичні настрої ще у зародку.

Таким чином, ми рекомендуємо купувати акції Укрсоцбанку за нинішніми цінами в розрахунку на 20-30% відскок з перепроданих рівнів, однак виходити з позиції у разі виникнення нової хвилі песимізму у Європі.

Другие рекомендации по инструменту
23 апреля 2012
Аналитический департамент SORTIS
22 февраля 2012
Аналитический департамент SORTIS
Коммерсант, № 22 от 14.02.2012


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду