Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 07:14
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Четверг, 16 февраля 2012

Коментар по акціях «Укрсоцбанку»

КІНТО
Рекомендация: USCB, Укрсоцбанк, азпокупать

З початку 2012 року акції Укрсоцбанку зросли на 8,7%, вдвічі перевищивши темп зростання індексу УБ. Така динаміка була обумовлена декількома факторами. По-перше, відступлення боргової кризи в Європі. Рішучі заходи ЄЦБ по вливанню ліквідності на фінансові ринки наприкінці минулого року згасили панічні розпродажі облігацій периферійних країн. ЄЦБ виділив європейським банкам майже €500 млрд. 3-річних кредитів під 1%, частина яких пішла на купівлю дешевих облігацій Італії, Іспанії та Бельгії. Таке полегшення на ринках дозволило банкам та урядам без особливих проблем рефінансувати борги на початку цього року згідно їхніх планів, що також мало заспокійливий вплив на інвесторів. В результаті, акції фінансових установ Європи відскочили зі своїх мінімумів, опосередковано сприяючи відновленню і в акціях банків в Україні.

По-друге, Укрсоцбанк прогнозовано стабільно завершив 4 кв. 2011 року. Згідно зі звітністю, по національним стандартам банк отримав мінімальний прибуток, однак операційний прибуток залишився на високому рівні. Укрсоцбанк продовжив резервувати майже весь операційний прибуток, в результаті чого резерви під кредитні операції зросли до 22% від обсягу кредитів у кінці року, на 4,5 в.п. за рік. У структурі пасивів зменшилися депозити юросіб (-900 млн. грн.), та зросло зовнішнє фінансування (+1000 млн. грн.). Вочевидь, це являє собою певну облікову маніпуляцію, однак природи грошей не змінює. Також зросли депозити фізосіб
(+400 млн. грн.). У структурі активів, які збільшилися на 600 млн. грн. (+1,5%) кв/кв, дещо зріс портфель цінних паперів (+570 млн. грн.), очевидно, за рахунок розміщення вільних коштів у ОВДП, та зниження кредитів (-140 млн. грн.). Інші статті залишилися без змін.

На 2012 рік навряд чи слід очікувати суттєвих змін у фінансовій політиці банку. Принаймні ще два квартали банк продовжить нагромаджувати резерви і не показуватиме прибуток. Разом з тим, коли цей процес завершиться, банк може вийти на середньоквартальний прибуток у 300-400 млн. грн., що при нинішній капіталізації у 2350 млн. грн. (0,185 грн. за акцію) робить його досить привабливим з точки зору інвестування (P/E 1,5-2,0).


Другие рекомендации по инструменту
23 апреля 2012
Аналитический департамент SORTIS
22 февраля 2012
Аналитический департамент SORTIS
Коммерсант, № 22 от 14.02.2012


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду