Авторизація
Логін:
Пароль:
Забули пароль | Зареєструватися
Українська біржа - центр ліквідності акцій та похідних інструментів в Україні
Реєстрація Увійти
Субота, 20.04.2024 09:21
English English
Новини в форматі RSS Українська біржа в facebook Українська біржа в twitter
Приватним інвесторам
Торгoвцям
Емітентам
Фондовий ринок
Строковий ринок
Члени біржі
Інформація про торги
Індекс
Технічна підтримка
Про біржу
Документи
Новини
Спецпроекти
Корисні посилання

Аналітика та новини фондового ринка

Среда, 11 января 2012

Коментар по акціях "Укрсоцбанку"

КІНТО
Рекомендация: USCB, Укрсоцбанк, азпокупать

На момент нашого минулого огляду (21.11.2011) акція Укрсоцбанку коштувала приблизно 0,18 грн. Тоді ми рекомендували утримуватися від її купівлі з огляду на ризики, що наростали в акціях. Сьогодні акції банку коштують майже стільки ж – 0,175 грн., однак баланс ризик/дохідність вже змістився на бік дохідності.

По-перше, відбулася певна стабілізація у Європі. Боргова та банківська кризи перестали швидко поглиблюватися. Чималу роль у цьому зіграв саміт 9 грудня та політика ЄЦБ. Саміт запевнив ринки, що Європа йтиме шляхом фіскального зближення, хоча повільно, проте йтиме. А ЄЦБ черговий раз знизив ставку, продовжив викупати облігації PIIGS та надав банкам майже необмежений доступ до ліквідності.

По-друге, вперше з 2008 року банківська система в Україні два місяці поспіль (у жовтні-листопаді) показувала позитивний фінансовий результат. Це може означати, що у 2012 році банки нарешті вийдуть на прибуток.

По-третє, НБУ відійшов від жорсткої політики стримування гривневої ліквідності, внаслідок чого ситуація на міжбанківському ринку значно покращилася, і ризик ліквідності для банків знизився.

У той же час позитивні тенденції наштовхуються на ряд обмежень. Зокрема, наприкінці року відбулося суттєве зниження золотовалютних резервів НБУ (на $6,4 млрд. за вересень-грудень), що підвищує девальваційні ризики для банків. Ці ризики мають усі шанси посилитися до кінця року. Крім того, незважаючи на покращення фінансів сектору, Укрсоцбанк необов’язково покаже великий прибуток у 2012 році, оскільки його резерви під погані кредити залишаються недостатніми і потребують додаткових відрахувань. Ми оцінюємо прибуток банку у 60-70 млн. грн. за національними стандартами у 2012 році. Також, слід враховувати те, що настрої інвесторів на зовнішніх ринках залишаються мінливими, і декілька негативних новин з Європи здатні нівелювати оптимістичні настрої ще у зародку.

Таким чином, ми рекомендуємо купувати акції Укрсоцбанку за нинішніми цінами в розрахунку на 20-30% відскок з перепроданих рівнів, однак виходити з позиції у разі виникнення нової хвилі песимізму у Європі.

Другие рекомендации по инструменту
23 апреля 2012
Аналитический департамент SORTIS
22 февраля 2012
Аналитический департамент SORTIS
Коммерсант, № 22 от 14.02.2012


Copyright © Українська біржа, 2008-2024. Всі права на інформацію та аналітичні матеріали, розміщені на цьому сайті, захищені відповідно до українського законодавства.
Послуги з інтернет-трейдингу надаються учасниками торгів АТ "Українська біржа".
Телефон: +38 (044) 495-7474. E-mail: info@ux.ua
Адреса: Україна, 04107, м.Київ, вул. Тропініна, буд. 7-г
Форуми |  Новини в RSS |  Схема проїзду